Go Bozcaada Festivali İçin Geri Sayım Başladı

GO BOZCAADA FESTİVALİ-KİTEBOARD AVRUPA ŞAMPİYONASI

Bozcaada, bu yıl spor, müzik ve eğlencenin buluştuğu dev bir organizasyon olan “Mercedes-Benz Go Bozcaada Festivali”ne ev sahipliği yapacak.

Belediye Başkanlığımız  ev sahipliğinde Mercedes-Benz Türk’ün isim sponsorluğunda, , Uluslararası Kiteboard Derneği – International Kiteboarding Association (IKA) ve Playmaker Sports & Entertainment tarafından 23 – 28 Haziran 2015 tarihleri arasında organize edilecek festivalde, Avrupa’nın en iyi kiteboard sporcularını buluşturacak olan “Mercedes-Benz Kiteboard Avrupa Şampiyonası” da düzenlenecek.

Festivalde ayrıca; Bozcaada Freestyle Open,  Bozcaada Bisiklet Turu, Sup Race, Bozcaada 10K koşusu etkinlikleri, gündüz kumsal partileri, DJ performansları, akşamları ise canlı performanslar gerçekleşecek.

Yeni spor dalları ve aktiviteleri deneyimleme fırsatı sunmak amacıyla “deneyim turizmi” konseptinde düzenlenen “Mercedes-Benz Go Bozcaada Festivali”, adanın dört bir yanında organize edilecek spor yarışmaları, eğlenceli organizasyonlar ve sanat etkinlikleriyle 23 – 28 Haziran 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Dünyanın en prestijli spor organizasyonlarından biri olan Kiteboard Avrupa Şampiyonası’nın Türkiye ayağı da bu yıl ilk kez Bozcaada’da gerçekleşecek. Playmaker ve Uluslararası Kiteboard Derneği – International Kiteboarding Association (IKA)  tarafından düzenlenecek, Avrupa’nın en iyi kiteboard sporcularını buluşturacak olan “Mercedes-Benz Kiteboard Avrupa Şampiyonası”nda birbirinden iddialı 120 sporcu şampiyonluk için yarışacak. Kiteboard için en uygun sahillerden biri olan Bozcaada Çayır Plajı’nda düzenlenecek olan şampiyonaya aralarında; Ruben Lenten, Ricardo Lecesse, Florian Gruber, Maks Zakowski, Oliver Bridge, Stephe Bridge, Katja Roose, Elena Kalinina’nın da yer aldığı dünyaca ünlü yarışçılar  katılacak. Final yarışları sonunda kadın ve erkek kategorilerinde dereceye giren sporcular 15.000 $ tutarındaki toplam ödülü paylaşacak.

Festivalde ayrıca hem Türk hem de uluslararası sporcuların katılımına açık olan ve Maximum Kart’ın sponsorluğunda gerçekleşecek “Maximum Bozcaada Freestyle Open” yarışları düzenlenecek. Festivale katılanlar “Maximum Bozcaada Freestyle Open”da en iyi riderların rüzgarla dansına şahit olacaklar. Spor yapmaktan zevk alan ve yeni deneyimlere açık olanlar için düzenlenecek bu yarışlar, hem izleyenlere keyifli anlar yaşatacak hem de rekabet duygusunu hissettirecek. Ünlü rock grubu Duman, festivalde  sahne alacak.
“Mercedes-Benz Go Bozcaada Festivali”, otomotiv sektöründeki başarısının yanı sıra kültür, sanat, eğitim ve spor faaliyetlerine verdiği desteğini de sürdürülebilir şekilde devam ettiren Mercedes-Benz Türk’ün isim sponsorluğunda,  Playmaker ve IKA tarafından düzenleniyor. Maximum Kart’ın sponsorluğunda Maximum Bozcaada Freestyle Open’ın da organize edildiği festivalin yardımcı sponsorları arasında; Akçansa, Arbella, Canon, Çanakkale Madenciler Derneği, Kollektif, Miller , NTV Spor, POWER FM, Red Bull, Türkiye Yelken Federasyonu, Vestel ve OLİ de yer alıyor.

Tüm etkinliklere ait detaylı bilgiye http://www.mbgobozcaada.com/  adresinden uşabilirsiniz.

Festival Programı (23-28 Haziran):

23 Haziran Salı
Mercedes-Benz Kiteboard Avrupa Şampiyonası    ÇAYIR PLAJI / MERCEDES-BENZ KITE LOUNGE “Formula Race”

24 Haziran, Çarşamba
Mercedes-Benz Kiteboard Avrupa Şampiyonası     ÇAYIR PLAJI / MERCEDES-BENZ KITE LOUNGE “Formula Race”

25 Haziran Perşembe
Mercedes-Benz Kiteboard Avrupa Şampiyonası    ÇAYIR PLAJI/ MERCEDES-BENZ KITE LOUNGE

26 Haziran Cuma
 Maximum Bozcaada Freestyle Open        ÇAYIR PLAJI