2015 Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Film Festivali - BİFED

2015 Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Film Festivali - BİFED

2014 Yılı 30 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında Bozcaada Belediyesi ile Boztid tarafından organize edilen ve ilki düzenlenen (BIFED) Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Film Festivalin amacı; Türkiye ve Bozcaada’ya dünyanın en nitelikli çevre filmlerini getirmek ve hem sanatın hem ekolojinin birlikte varolduğu yeni bir alan yaratmak ve aday filmlerin arasından en iyi filmleri seçerek ödüllendirmektir.

Sponsorlarımız tarafından desteklenen, ödüllü olan bu festivalde birbirinden değerli yerli ve yabancı yönetmenler ve isimler yer alıyor.

Kültür ve Sanatın doruk noktasına ulaştığı festival süresi boyunca iki farklı salonda eş zamanlı sabah 10.00 saatleri ile akşam 20.00 saatleri arasında panoroma ve yarışma filmlerinin gösterimleri gerçekleştiriliyor.

Aynı zamanda festival boyunca çeşitli yer ve zamanlarda Atölye çalışmaları, fotoğraf sergileri ,ekoloji konulu panel, konuşmalar ve konser gerçekleştiriliyor.

3.akşamın sonunda jüri tarafından ilk üç yarışma filminin belirlenmesinin ardından filmlerin yönetmenlerine veya temsilcilerine ödülleri taktim ediliyor.

Renkli görüntülerin yer aldığı ödül töreninin ardından 1.lik ödülüne hak kazanan filmin gösterimi ve ardından yapılan kokteyl ile gece sona eriyor.

Ertesi gün akşam saatlerine kadar yine film gösterimlerine devam ediliyor.

Konum

Halk Eğitim Merkezi

İlgili Etkinlikler